Emner

Tips: Søk etter spesifikke ord eller setninger på denne siden ved å trykke Ctrl + F (cmd + F på Mac).

Foreleser får opp bare sine emner:

En foreleser får opp Emnene han/hun skal undervise i, med visning på når de ble opprettet og oppdatert.

Bak hvert emne har vi symboler for Detaljer og Undervisning for emnet.

Vi går først gjennom alt under Detaljer for et emne, deretter Undervisningen for et emne.

Detaljer - Studenter

Når du går inn på Detaljer og står på fanen Studenter, finner du oversikt over antall studenter i emnet, oppmøteprosent hittil i emnet og oppmøtekravet dersom det er satt på emnet.

Her er også oversikt over studentene i emnet, sortert alfabetisk på etternavn, når de ble lagt til i emnet, hvor mange ganger de har møtt og ikke møtt, akkumulert oppmøteprosent av avholdte timer for hver student.

Dersom det er satt et oppmøtekrav på f.eks 80%, vil oppmøteprosenten på studenten ha en grønn prikk dersom man en er innenfor oppmøtekravet, og rød prikk dersom man ligger under kravet.

Dersom det ikke er satt noe oppmøtekrav, vil prosenten bare vises med tall.

Man kan sortere hver kolonne i stigende eller synkende rekkefølge ved å holde pekeren over overskriftene.

Ved å gå inn på Fravær på en student, får du opp dagene og timene studenten ikke har møtt. Her kan du eventuelt korrigere fraværet, dersom det viser seg at de hadde møtt men ikke fikk sjekket inn selv.

Under Type kan du velge mellom Registrert og Digitalt oppmøte og sjekke inn, dersom det er behov for å definere hvorvidt det var digital eller stedbunden undervisning.

Du kan eksportere oppmøtedata til excel for hele emnet (oppe i høyre hjørne) eller for hver enkelt student.

Får du ikke opp muligheten til å registrere noe her? Da kan skolen ha lagt inn en begrensning på antall dager bak i tid en foreleser kan korrigere oppmøte og fravær. Sjekk med administrator hva som står på innstillinger på Studiested.

Detaljer - Grupper

Her finner du oppmøtedetaljer på gruppene. Man finner og velger gruppene i nedtrekksmenyen. I eksempelet under har vi valgt å se detaljene på gruppen for Praksis A. Man ser antall studenter i gruppen, totalt oppmøte hittil for gruppen og eventuelt oppmøtekravet på gruppen.

På studentene står antall ganger møtt, ikke møtt, og oppmøteprosenten hittil.
Inne på fraværsknappen kan man etterregistrere studenter som ikke har fått sjekket inn selv. (Administratorer kan sette begrensning for hvor mange dager tilbake i tid en foreleser kan korrigere fravær under Innstillinger på Studiestedet)

Man kan sortere alle kolonnnene i stigende eller synkende rekkefølge.

Timene de skal møte opp til, lages eller finnes under fanen Undervisning.

Detaljer - Gruppeadministrasjon

Man oppretter og administrerer grupper inne på Detaljer i Emnet man jobber med. Man kan opprette grupper på flere måter, og man velger først enten “Del opp i grupper” eller + Ny gruppe oppe i høyre hjørne.

Dersom data i NOA er hentet fra integrasjon med FS, og Gruppesynkronisering er aktivert, vil inndeling i grupper skje automatisk og synkroniseres derfra. Endringer du gjør, vil overstyres ved neste synk. 

Dersom data i NOA er hentet fra integrasjon med Canvas, Superoffice eller er importert via excel, må man arbeide med gruppene manuelt. 

Med Del opp i grupper, kan NOA fordele studentene i emnet inn i grupper for deg. Man kan da velge om du ønsker fordelingen Basert på et gitt antall grupper, eller Basert på antall studenter i hver gruppe. Du velger også om du ønsker at studentene fordeles i denne prosessen eller om du vil fordele dem manuelt.

Hvis du velger å fordele studentene i samme operasjon, vil de komme innunder hver gruppe du har bestemt å ha, og du kan her lage/endre navn på gruppene og sette oppmøteprosent og om % skal telle med i totalen.

Morgruppe er hvilken stamme gruppen skal etableres fra. Det kan enten bli Gruppe 3 ut fra emnet Psykologi i dette eksempelet, eller det kan bli en undergruppe av Gruppe 1. Da velger man Gruppe 1 som morgruppe, og den nye gruppen legger seg hierarkisk herunder. Sett eventuelt oppmøtekrav og kryss av for hvorvidt undergruppene skal regnes med opp til morgruppen eller bare beregnes separat.

I eksempelet her har vi Gruppe 1 og Gruppe 2 med 4 medlemmer i hver gruppe. Man kan Skjule medlemmer eller Vise medlemmer ved hjelp av knappene under fanene.

Detaljer - Emneadministrasjon

Administratorer og Emneansvarlige har også tilgang til å administrere emnet med dets deltagere og roller. De har en fane som heter Emneadministrasjon.

Her kan man + legge til brukere og gi dem aktuell rolle; foreleser, emneansvarlig eller student og de havner da under kategori Ansatte eller Studenter.

Bak studentens navn ser du når de ble lagt til i emnet. Datoen for når en student ble registrert i NOA settes automatisk til den datoen brukeren meldes opp i NOA fra FS, Canvas eller SuperOffice og oppmøteregistreringer begynner å telle fra denne dato.

Av og til har studenter deltatt på undervisning men ikke kommet inn i systemene enda. Dersom de skal ha med oppmøte som har vært før denne dato, må man korrigere datoen for når studenten ble lagt til. Man kan sette en felles dato for alle studentene i emnet ved å velge “Endre for alle brukere”, eller på en enkelt student ved å gå inn på blyant-symbolet under Operasjoner.

Sett dato til reell oppstartsdato i Lagt til feltet for å få tilgang til tidligere timeplanforekomster, og etterregistrer oppmøtet manuelt i timene som har vært hittil.

Feltet for Avmeldt er hvis en student har sluttet i et emne/fag og ikke skal stå i klasselisten lenger. Data vil fremdeles finnes under Brukere. Denne funksjonen brukes også dersom noen skal ut i permisjon

Noa overstyrer synkronisering gjør at endringer som blir gjort manuelt, ikke blir satt tilbake av synkronisering i FS/Canvas. 

NYHET 1: Man kan nå sende e-post til foreleserne fra Emneadministrasjon. Ved å klikke på Send e-post bak Ansatte, blir du ledet til Outlook og kan sende informasjon og eventuelt legge ved dokumenter, som for eksempel “Hvordan komme i gang med NOA” ved skolestart :-)

NYHET 2: Nytt er også at man kan endre rolle til ansatt i Emneadministrasjon. Tidligere måtte man slette og legge til brukeren på nytt med rollen man skal endre til. Man får varsel om man prøver å gi en høyere rolle enn man har under Brukere. Da må rollen først endres der, før man prøver på nytt på Emneadministrasjon.

Hierarkiet er administrator, emneansvarlig, foreleser og student.

Under Emner/Klasser kan du også få fram alle timeplanforekomstene som er lagt inn gjennom semesteret/året ved å klikke på symbolet for Undervisning.

Ved å klikke på klokkeslett den aktuelle dag og uke du ønsker å se nærmere på, får du en snarvei inn til Detaljer (for å se innsjekkinger), Endre (for å se innstillinger) eller Slett (eventuelle innsjekkinger må først fjernes). Se symbolene på bildet under.

Nøkkelsymbol betyr at det er satt tallkode for timene, at studentene må sjekke inn med tallkode.
Utropstegn betyr at timene er obligatoriske.
Hengelås betyr at man har låst for innsjekk/utsjekk for å foreta en kontroll.

Inne på Emner, og Endre, kan man tilpasse innstillingene til emnet, dersom det er behov for andre innstillinger enn det studiestedet har satt som standard. Her kan man sette status på emnet til Deaktivert eller Aktiv, endre dato, start og slutt klokkeslett, sette kode for innsjekking med tallkode, og krysse av for hvorvidt studentene skal kunne sjekke inn bare med tallkode eller også måtte være på gps koordinatene på campus. Her kan man også sette kryss for om en økt er obligatorisk, og man kan låse for innsjekk/utsjekk dersom skolen ønsker å foreta en kontroll. Det hindrer studenten i å korrigere ved juks.

OBS; timeplandata som er synkronisert fra TP/Canvas/SuperOffice vil bli overstyrt ved neste synk. Endring av start og slutt tid gjelder for manuelt opprettede timeplanforekomster.

Man kan deaktivere en økt som er synkronisert over, og lage en timeplan manuelt for enkelt-hendelser hvor det er behov for tilpasninger.

På emnet kan man også sette egne innstillinger på hvor mange minutt det skal være mulig å sjekke inn før timen og totalt /inn i timen. Studiestedet har en default innstilling, som altså kan overstyres ned på emne og undervisning.

Previous
Previous

Studiested

Next
Next

Timeplan